Brandpreventie

Van Beukering & Borsboom is met gecertificeerde ketenpartners als geen ander gespecialiseerd in alle brandveiligheidsvraagstukken voor bedrijfspanden, kantoren en flats. Wij bieden gecertificeerde oplossingen op maat voor alle brandveiligheidsvraagstukken, of het nu gaat om brandwerende doorvoeren, brandwerende plafonds, brandwerende wanden, brandschotten, brandwerende staalbekleding of brandbestrijdingsmaterialen zoals brandblussers, suskappen en pads. Kortom alles wat verband houdt met brandveiligheid en brandpreventie! U wilt er zeker van zijn dat uw bedrijfshuisvesting voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. Bovendien wilt u dat de gebruikers veilig in het pand verblijven, zelfs na werkzaamheden aan bijvoorbeeld kabelgoten, luchtbehandeling of andere doorvoeren in de brandwerende scheidingen. Wij zien hier het belang van in en onderscheiden ons door een pragmatische benadering en een hoge kwaliteit van oplevering.

Certificering

Al onze projecten voldoen aan de strenge certificeringseisen van Komo en Nofisol. U ontvangt altijd het productcertificaat waarin beschreven staat waar de montage aan moet voldoen. De brand- en geluidsschotten die wij plaatsen zijn getest in gerenommeerde brandlaboratoria als TNO, Peutz en MPA en zijn goed bevonden om toe te passen boven lichte scheidingswanden en onder verhoogde vloeren. Deze testen zijn gericht op de akoestische en brandtechnische prestaties.

Brandwerende doorvoeren

Brandwerende doorvoeren die voldoen aan de eisen zijn van groot belang. Tijdens een brand kan het vuur zich snel verspreiden door kabels en doorvoeren, aangezien die vaak van het ene vertrek naar het andere lopen. Bovendien verliezen verhitte kabels hun functie van stroomgeleider, waardoor essentiële processen plotseling kunnen wegvallen. Juist bij brand is het belangrijk dat deze processen blijven doorgaan.

Brandschotten

Al onze projecten voldoen aan de strenge certificeringseisen van Komo en Nofisol. U ontvangt altijd het productcertificaat waarin beschreven staat waar de montage aan moet voldoen. De brand- en geluidsschotten die wij plaatsen zijn getest in gerenommeerde brandlaboratoria als TNO, Peutz en MPA en zijn goed bevonden om toe te passen boven lichte scheidingswanden en onder verhoogde vloeren. Deze testen zijn gericht op de akoestische en brandtechnische prestaties.

Brandwerende plafonds

Brandwerende plafonds moeten altijd per project beoordeeld worden, zodat duidelijk is welk type plafond van toepassing is. Een Metal Stud plafond met gipskartonplaten is een uitstekende oplossing voor een brandwerende plafond. Gipskartonplaten bevatten namelijk gebonden kristalwater, dat bij brand verdampt en er voor zorgt dat de temperatuur van het plafond geruime tijd relatief laag blijft. Bij brand komt er bovendien vrijwel geen rook vrij (maatgevende rookdichtheid nihil). Vluchtroutes worden derhalve niet door rook belemmerd. Bijvoorbeeld in oude huizen kan al snel een brandwerendheid van 60 minuten gehaald worden door Gyproc Glasroc F AK 12,5 mm rechtstreeks tegen de bestaande houten balklaag te bevestigen. De houten balklaag moet dan wel voldoen aan de voorgeschreven vloeropbouw. In kantoren waar stalen daken zijn toegepast moet de opbouw van het plafond op een andere manier worden benaderd. De toepassing is afhankelijk van de constructie van het gebouw

Brandwerende scheidingswanden

Metal Stud scheidingswanden met onbrandbare Glasroc F glasvliesversterkte gipsplaat zijn een uitstekende oplossing voor compartimentering van grote ruimtes. Bij brand leveren deze platen geen bijdrage aan de brandvoortplanting en veroorzaken geen rookontwikkeling. Vluchtroutes worden dan ook niet door rook belemmerd. Met Metal Stud scheidingswanden uitgevoerd met Glasroc F kan een brandwerendheid van wel 180 minuten bereikt worden. Een Metal Stud wand van 120 mm dik met aan weerszijden een dubbele Glasroc F plaat en in het midden een stalen frame van 70 mm breed geisoleerd met 70 mm steenwol heeft een brandwerendheid van 180 minuten.

Brandwerende wanden

Metal Stud wanden met gipskartonplaten zijn een uitstekende oplossing voor compartimentering van grote ruimtes. Gipskartonplaten bevatten namelijk gebonden kristalwater, dat bij brand verdampt en er voor zorgt dat de temperatuur van het plafond geruime tijd relatief laag blijft. Bij brand komt er bovendien vrijwel geen rook vrij (maatgevende rookdichtheid nihil). Vluchtroutes worden dan ook niet door rook belemmerd. Met Metal Stud wanden kan eenvoudig een brandwerendheid van 120 minuten bereikt worden. Een Metal Stud wand van 100 mm dik met aan weerszijde een dubbele gipskartonplaat en in het midden een stalen frame van 50 mm breed is al 60 minuten brandwerend zonder isolatie. De dB waarde van zo’n wand bedraagt 42 dB.

Brandwerende staalbekleding

Gebouwen worden tegenwoordig steeds vaker uitgevoerd met een hoofddraagconstructie opgebouwd uit stalen kolommen en stalen liggers. Deze constructie moet in veel gevallen brandwerend bekleed worden om er voor te zorgen dat indien er zich een brand voordoet de constructie niet bezwijkt. Dit geeft de gebruiker van het gebouw voldoende tijd om veilig te kunnen vluchten. Bij hogere temperaturen nemen de sterkte-eigenschappen van stalen profielen snel af. Op het moment dat de constructie bezwijkt, is de kritieke staaltemperatuur bereikt. Om dit te voorkomen kunnen hiervoor verschillende materialen gebruikt worden die getest zijn aan de hand van de juiste criteria, het toepassingsgebied en de kritische staaltemperatuur.

Meer weten?

Voor vragen en offertes kunt u contact opnemen via telefoon of stuur ons een e-mail.